Når lækkert boligdesign og gode bakterier mødes…

Simple Goods er en dansk producent af rengøringsmidler baseret på ”gode” bakterier. Det er ikke det eneste fascinerende ved Simple Goods. Vi synes også, at det er en stor fornøjelse, at rengøringsmidlerne er i en indpakning, så de er flotte at have stående fremme på badeværelset og andre steder i hjemmet.

Hvis du ikke kender Simple Goods og det geniale ved at gøre rent med bakterier, så kan du læse med her, hvor vi har stillet tre spørgsmål til Lene Egly, grundlægger af Simple Goods.      

 

Hvorfor er I så vilde med probiotika?

Kort fortalt, fordi det er fremtiden indenfor rengøring, da det er naturens egen måde at gøre rent på.

”Glem sloganet: ”Vi slår 99,9 % af alle bakterier ihjel” for med Simple Goods rengør du uden skadelig kemi på samme måde, som naturen har gjort det i tusinder af år. 

Når du gør rent med Simple Goods produkter, opretholdes der en sund mikroflora i hjemmet. Rengørings- midlerne efterlader et lag af “gode” bakterier – også kaldt "probiotika", på overfladen. Disse bakterier nedbryder snavs på mikroskopisk niveau til endnu mindre partikler og spiser efterfølgende disse.

Hvad der er endnu mere fantastisk er, at de fortsætter med at arbejde og nedbryde snavs i op til 5 dage efter du er færdig med at gøre rent. Rengøringsprodukterne er ikke kun effektive og miljøvenlige – de har også en langtidsvirkende effekt i forhold til at nedbryde snavs og dårlig lugt”.  

I laver rengøringsmidler, men I har også valgt at gøre meget ud af emballagens design. Hvorfor?

 Det vigtigste for mig, da vi lancerede Simple Goods var, at emballagen er så bæredygtig som muligt - derfor har vi valgt 100% genbrugsplast, der desuden er genanvendelige. Vi lagde derefter vægt på, at det også skulle være pænt at have stående fremme - så det bliver lettere med den daglige rengøring. Jeg har fx altid en af vores All purpose Cleaner ståede sammen med opvaskesæben ved min håndvask. 

Hvad er de nye ting, som Simpel Goods arbejder med?

Vi har gang i mange nye spændende produkter – bland andet en hundeserie og et duftunivers.

Bliv klogere på probiotisk rengøring

Rengøring med probiotika er en metode, hvor man bruger produkter, der indeholder gavnlige mikroorganismer (probiotika) til at fjerne skadelige bakterier og forbedre hygiejnen. Disse produkter kan være i form af rengøringsmidler, sprays eller luftrensende enheder. Probiotika arbejder ved at konkurrere med og fortrænge skadelige bakterier, der kan forårsage dårlig lugt, infektioner eller allergiske reaktioner.

De bidrager også til at skabe en sund mikrobiel balance på overflader og i luften, hvilket kan reducere risikoen for sygdom og forbedre indeklimaet. Rengøring med probiotika anses for at være mere skånsom og bæredygtig, da det ikke kræver brug af kemiske desinfektionsmidler, der kan være skadelige for miljøet og menneskers sundhed.

Når probiotiske rengøringsmidler påføres en overflade, begynder de gavnlige mikroorganismer at formere sig og etablere sig på overfladen. Disse probiotiske mikroorganismer er i stand til at udføre flere vigtige opgaver: 

Konkurrence med skadelige bakterier: Probiotika konkurrerer med skadelige bakterier om ressourcer og plads på overfladen. Ved at dominere overfladen forhindrer de skadelige bakterier i at etablere sig og formere sig i samme omfang. 

Produktion af antimikrobielle stoffer: Probiotika producerer naturlige stoffer, som enzymer, syrer og peptider, der har antimikrobielle egenskaber. Disse stoffer kan bekæmpe og dræbe skadelige bakterier, hvilket hjælper med at reducere risikoen for infektioner og sygdom.

Nedbrydning af organisk materiale: Probiotiske mikroorganismer har evnen til at nedbryde organisk materiale, som madrester og snavs, der kan være til stede på overfladen. Ved at nedbryde disse stoffer fjerner probiotika en vigtig fødekilde for skadelige bakterier, hvilket hjælper med at forhindre deres vækst og spredning.

Stabilisering af den mikrobielle balance: Probiotika hjælper med at opretholde en sund mikrobiel balance på overflader. En ubalance i mikrobiotaen kan føre til dårlig lugt, skimmelvækst og andre problemer. Ved at introducere gavnlige mikroorganismer hjælper probiotika med at opretholde en stabil og sund mikrobiota på overfladen.

Probiotisk rengøring desinficerer ikke overflader på samme måde som traditionelle kemiske desinfektionsmidler. Probiotika fokuserer på at skabe en sund miljømæssig balance og reducere væksten af skadelige bakterier, i stedet for at dræbe dem helt. Derfor er probiotisk rengøring bedst egnet til daglig brug og opretholdelse af hygiejnen i milde miljøer, men det kan være mindre effektivt i tilfælde af alvorlig kontaminering eller behovet for sterilitet, f.eks. i hospitalsmiljøer.