Fra olie til økologiske tekstiler

Joy Vasiljev – der er kvinden bag The Organic Company – har været på noget af en rejse. Hun startede en indre rejse i en tid, hvor hun var oiltrader i Danmarks største virksomhed. Ja, du læste rigtigt – hun indkøbte brændsel til der, der dengang var verdens største flåde.

Rejsen var trigget af et meditationskursus, og den indre rejse blev spiren til The Organic Company. For Joy rimer økologi nemlig på balance, og design rimer på lang levetid. Så at arbejde med gode tekstiler i hverdagen føltes helt rigtigt.

Sammen med designere i The Organic Company og udvalgte danske designere har hun siden skabt en række økologiske tekstiler til hjemmet. Ikke mindst til badet og køkkenet, ligesom The Organic Company producerer tasker i økologiske bomuld.
Tre hurtige til Joy:

Hvad er det vigtigste for dig, når The Organic Company udvikler nye produkter?
At de enten: 1. Møder et behov. 2. Løser et problem. 3. Løfter en kategori. Tænk hvis alle virksomheder efterlevede disse designprincipper...

Hvor er det sværest at leve op til dine ambitioner om bæredygtighed?
At se på at andre ikke gør det eller gør det nok. Derfor er min dør altid åben. Jeg sparrer med mange virksomheder, ligesom jeg holder foredrag for studerende osv. Det er meget vigtigt at vise, dele og sparre om løsninger og muligheder.

Hvad har The Organic Company særligt fokus på i 2023?
Feel good. Vi vil fokusere mere på løsning og den gode følelse i at gøre noget godt – og mindre fokus på tal om hvor verden er. De fleste af os ved godt, at vi skal gøre noget. Så der er mere brug for feel good motivation end tørre fakta.